onsdag 9 februari 2011

Omelett rulle med baconröra!

Jättekul att många blev så nyfikna på denna!!
Jag gillar den och är ett bra mål. Jag delar denna på 1/2 och den är lika god kall som ljummen. Håller sig bra i kylen ett par dagar.

2potioner

Baconröra
1/2 pkt bacon
1 msk fin hackad lök (passar bra med vilken som! har provat, salladslök, schalottenlök, gul, röd & purjo)
1/2 dl Äkta majonnäs
1/2 dl Creme fraiche
peppar

Omelett
4 ägg
4 msk vispgrädde ( sist hade jag mellan och det funkade)
smör till stekning

Finstrimla bacon & stek i pannan. Låt svalna på hushållspappaer.
Rör samman övriga ingredienser försiktigt så röran behåller den tjocka konsistensen. Krydda med lite peppar.

Rör samman ägg och grädde. Hettra upp pannan med smör på medelhög värme (viktigt annars bränns den)
Häll ner äggsmeten i pannan när smöret slutat bubbla. Grädda omeletten genom att skaka pannan så att smeten rinner ner och stelnar. När ytan på omelett en börjar se torr ut för över den på en tallrik och sen tillbaka på andra sidan. Lägg den sen på ett bakplåtspapper. Låt svalna en aning. Bre ut röran på hela ytan. Rulla ihop till en fast rulle.

Ibland lägger jag sallad inne i rullen.

Det låter kanske jobbigt, men prova för det är det inte! När man har gjort det en gång går det supersnabbt nästa!
LYCKA TILL!

Och skriv gärna vad ni tyckte.

2 kommentarer:

  1. Toppen!! Låter super gott, perfekt kvällsmat om man ätit mkt lunch, eller perfekt att göra kvällen innan till lunch!!
    Ska absolut göra detta, måste handla först bara;)
    /tesse

    SvaraRadera