6 november, 10 grader varmt ute, Jippi säger jag!
Jag drar gärna ut på att få hit den iskalla kylan.
Idag känns som om det har varit mer än 24 timmar på dygnet, kanske för att vi inte bokat upp oss med något alls. Även Tuvas dans hade uppehåll idag.
Så vi har gjort vad vi har känt och behövt...
I morse gick jag och Ebba upp vid 09, Johan kom upp en timme senare och Tuva vid 10.45(!!)
Jag bestämde mig för att köra och storhandla och tog Ebba med mig. Hon var helnöjd att få vara med mamma själv och åka bilen, vilket hon tjatar om varje dag. Duktig tjej som hjälpe mig att scanna och lägga i kassen.
Johan röjde i trädgården, vi har löv till förbannelse...
Efter lite inspiration igår så tog jag tag i att göra "matmuffins". Har gjort det en gång innan och de är goda kalla eller varma Jättelätt att ha i kylen och stoppa i sig till frukost eller mellis.
Muffins.. jag vet inte vad man ska kalla dom för det är ju ingen muffinssmet, utan gjort på ägg. Innehåller inga kolhydrater.
Jag gjorde detta recept:
10 ägg
1dl grädde
2dl riven Ost
2 pkt klippt bacon
ca 1/2 - 1 dl hackad purjolök
Fetaost i bitar
peppar
Blanda ägg och grädde.
Stek bacon krispigt mot slutet lägg i purjolöken. Blanda i detta i äggsmeten, peppra.
Häll upp i muffinsforma. OBS! det bästa är att ställa formarna i "muffinshållare" så de inte flyter ut. Använd stora pappersformar eftersom smeten fastnar lite. Lägg några fetaostbitar i varje.
Grädda 200 grader i 20 min.
Jag fick detta till 10 st formar.
Man kan ju lägga vad man vill i, basen är ägg, grädde och ost. Variera!
Efter mellis så gick vi ut allihopa och stannade i trädgården flera timmar. Skönt väder och vi fick bort alla löv och klippte ner lite växter. Barnen cyklade som galningar här ute och var glada. 9 säckar med löv och dyligt som ska iväg till tippen, skönt att bli av med det!
Hade det inte blivit mörk hade vi nog stannat ute. Men vid kvart över fem satte sig barnen och tittade lite på TV medan jag och Johan fixade mat ihop, händer ju inte ofta att båda lagar ihop, men vad mysigt det är!
Idag blev det Fyllda Paprikor:
6 paprikor ( gärna avlånga)
olivolja
500g nötfärs
1 vitlöksklyfta
1 msk torkad basilika
salt & peppar
1 burk creme bonjour grekisk vitlök ( eller annan favorit)
150g chévreost
Sätt ugnen på 200grader. Dela paprikorna på längden, kärna ur och lägg i en smord ugnsfast form, nära ihop så de står upp någotsånär.
Stek köttfärsen i olja. Pressa i vitlöken och basilikan, smaka av med salt och peppar.
Bre ut färskost i paprikorna och lägg på köttfärsen. Smula eller lägg skivor av chévreost och gratinera i 20 minuter.
Vi serverade med roccula, körsbärstomater, gurka och purjolök. Pasta till de som vill ha det. Själv valde jag bort det med tanke på allt bröd igår ( det var inte lite!)
Ett tips till att ha på salladen är denna goda kallpressad rapsolja med citron, finns även olivolja med citron:
Måste bara visa denna uppsättning på Tuva..
Hon fick av svägerskan som är frisör, senaste flugan. Det är en skumgummi "donut" som man sätter runt hästsvansen och viker om håret så det ser ut som man har massa hår. Inget för mig dock, men ett tips för er som vill fylla ut! Finns att köpa på Klipp & Kryll i gallerian.
Hoppas ni fått någon ispiration och idé // U
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar